پیویو آرت انواع هنر دیجیتال
بازدید 2577
1

انواع هنر دیجیتال (بخش اول)

کاری که دیجیتال آرت انجام می دهد، در یک تعریف خیلی ساده این است که قدرت تخیل و خلاقیت انسان را با تکنولوژی ترکیب می کند و به شکل جدیدی نمایش می دهد. پس طبیعیست که انتظار داشته باشیم کلی زیرشاخه و انواع مختلف مختص خودش را داشته باشد. در این مقاله یک سری از پرطرفدارترین انواع هنر دیجیتال را قرار است با هم بررسی کنیم. اغلب نمونه های لیست پایین امروز بسیار شناخته شده و رایج هستند. طوری که حتی اگر اسم آنها را نمی دانستید، به طور حتم قبلا نمونه هایی دیده اید!

در استودیو هنری پیویو:

https://pioio.com/up/art/what-is-digital-art-1/

نقاشی دو بعدی

پیویو آرت : انواع هنر دیجیتال

نقاشی دو بعدی شناخته شده ترین و محبوب ترین در بین انواع هنر دیجیتال است. به هیچ تخصص خاصی هم احتیاج ندارد! در واقع فقط به دنبال این است که همان پروسه نقاشی سنتی را از روی بوم یا کاغذ، به روی تبلت انتقال دهد تا کار هنرمند را ساده‌تر و قابل انتشارتر کند. درمورد نقاشی های فوق واقع گرایانه، گاهی اوقات حتی تشخیص دیجیتال یا سنتی بودنشان مشکل است!

امروزه اکثر نرم افزارهایی که برای دیجیتال آرت طراحی شده اند – مثل Photoshop و Procreate که از بقیه شناخته شده تر هستند – مجهز به انواع قلم و قلموها، رنگ و ابزارهایی از قبیل گواش، رنگ روغن و آبرنگ هستند تا بتوانند نقاشی دیجیتال را در نزدیک ترین حالت ممکن به نقاشی سنتی شبیه سازی کنند.

از به درد بخور ترین مزیت های نقاشی دیجیتال، یکی امکان کار روی صفحه به صورت لایه لایه، و دومی ابزار انتخاب رنگ است. انجام نقاشی به صورت لایه ای، از خراب شدن سایر قسمت ها جلوگیری می کند. ابزار انتخاب رنگ هم تعداد نامحدودی رنگ های دلخواه در اختیار شما قرار می دهد. در حالت سنتی، کلی وقت گذاشتن برای ساخت رنگ مورد علاقه از طریق ترکیب رنگ، یک جور مصیبت به حساب می آید! البته در نقاشی دیجیتال هنوز هم می توانید پالت دلخواه خودتان را با ترکیب رنگ درست کنید…

نقاشی سه بعدی (طراحی سه بعدی)

پیویو آرت : انواع هنر دیجیتال

نقاشی یا طراحی سه بعدی را شاید با نام sculpting یا مجسمه سازی دیجیتال هم شنیدید. این شاخه از هنر دیجیتال بیشتر در صنعت سینما، انیمیشن سازی و گیمینگ استفاده می شود. مشابه چیزی که در انیمیشن های پیکسار و دیزنی می سازند. مزیت این نوع از هنر دیجیتال چیست؟ خب مشخصا اینکه می توانید از تمام زوایا به کار خودتان جزئیات اضافه کنید. بعدا خواهم گفت که چرا این نوع از طراحی برای صنعت انیمیشن بسیار مورد استفاده تر است…

در مجسمه سازی دیجیتال، شما می توانید طیف وسیعی از احجام و فیگورها، از واقع گرایانه تا کارتونی را خلق کنید. می توانید به آنها آیتم اضافه کنید و آنها را حرکت دهید. حتی می توانید یک داستان را با آنها طراحی و هدایت کنید.

پیکسل آرت / نقاشی پیکسلی

پیویو آرت : انواع هنر دیجیتال

نکته جالبی که درباره پیکسل آرت باید بدانید، این است که بر خلاف ظاهرش اصلا یک هنر جدید نیست! نمونه هایی از پیکسل آرت را حتی در کارهای نقاش های قدیمی مثل سالوادور دالی هم می توانید پیدا کنید. امروزه از پیکسل آرت بیشتر در بازی های ویدیویی و موبایلی برای ایجاد آیتم و توکن استفاده می شود. پوینت مثبت پیکسل آرت در این است که سعی دارد بیشترین محتوا را در کمترین جزئیات و حداقل حجم ممکن نمایش دهد.

هنر هندسی

پیویو آرت : انواع هنر دیجیتال

هنر هندسی بیشتر ریشه در فرهنگ های آسیای کهن دارد. قدمت استفاده از این هنر به تزئین بناها و معماری های سنتی، کاشی کاری و … باز می گردد. امروزه هنر هندسی را در کامپیوتر، با استفاده از معادلات پیچیده ریاضی، به شکل دو بعدی و سه بعدی خلق می کنند. هنر هندسی از این نظر حائز اهمیت است که اولین نوع از آثار هنری هوش مصنوعی محسوب می شود! به عبارتی انسان توانست به یک کامپیوتر یاد بدهد که چطور نقاشی بکشد!!… (^_^)

هنر الگوریتمی

پیویو آرت : انواع هنر دیجیتال

اجازه بدید یادآوری کنم که هنر الگوریتمی را قبلا همه شما در مدرسه خلق کرده اید! رسم های داخل کتاب درسی ریاضی را به خاطر دارید؟! معمولا هم 2 نمره از 20 نمره درس ریاضی را داشتند… البته آنها معمولا اشکال بسیار ابتدایی و ساده از این نوع هنر بودند و با دست هم آنها را می کشدید. هنر الگوریتمی در واقع یک زیرشاخه از هنر هندسی است. از هنر الگوریتمی دیجیتال، بیشتر برای خلق تصاویر وکتور، طراحی لوگو و ورد آرت (word art) استفاده می شود.

عکاسی دیجیتال

پیویو آرت : انواع هنر دیجیتال

شاید تا به حال به این موضوع توجه نکرده بودید، ولی عکاسی دیجیتالی هم یکی از انواع هنر دیجیتال محسوب می شود! ممکن است بپرسید: خب مگه همه عکس هایی که می گیریم دیجیتالی نیستن؟! خیر! عکس هایی که با دوربین عکاسی گرفته می شوند، روی فیلم عکاسی ثبت می شوند و به منبع نوری متکی هستند. این عکس ها دیجیتالی نیستند. عکاسی دیجیتال را معمولا با گوشی های هوشمند انجام می دهند. این مدل عکاسی به شما اجازه می دهد هر تعداد عکس که خواستید بگیرید. همچنین گزینه های بیشتری برای تعویض تنظیمات، ویرایش سریع و ایجاد فیلتر در اختیار شما می گذارد.

https://pioio.com/up/lens/how-to-learn-photography/

نقاشی واقعیت مجازی

پیویو آرت : انواع هنر دیجیتال

زمانی که تکنولوژی واقعیت مجازی به عنوان یک سرویس گسترده در دسترس عموم قرار گرفت، به سرعت نظر هنرمندان را هم جلب کرد. نقاشی وی آر یا واقعیت مجازی (VR: Virtual Reality)، شاخه ای از هنر دیجیتال است که جلوه سه بعدی دارد و با استفاده از عینک های واقعیت مجازی و نرم افزاری مثل Tilt Brush انجام می شود. نرم افزار تیلت براش را شرکت گوگل طراحی کرده است. این نرم افزار به هنرمند اجازه می دهد که در یک فضای سه بعدی واقعی نقاشی کند، حتی اطراف نقاشی خودش قدم بزند و از همه جهات به کار خودش تسلط داشته باشد.

گرافیک کامپیوتری دو بعدی

پیویو آرت : انواع هنر دیجیتال

از گسترده ترین و متنوع تر ین انواع هنر دیجیتال، گرافیک های کامپیوتری هستند. گرافیک های کامپیوتری به طور کلی می توانند دو بعدی یا سه بعدی باشند. حالت دو بعدی صرفا هر اثر دیجیتالی را شامل می شود که توسط کامپیوتر خلق می شود. این طیف گسترده می تواند شامل تصاویر وکتور، اشکال و آیکون ها، حتی تصاویر کامپیوتری متحرک با فرمت gif و png باشند. پیشرفته ترین و محبوب ترین حالت گرافیک دو بعدی، انیمیشن های دو بعدی هستند. در میان انیمیشن های دو بعدی، انیمه های ژاپنی جایگاه اول را دارند!

گرافیک کامپیوتری سه بعدی

انواع هنر دیجیتال: گرافیک کامپیوتری سه بعدی

یا اینکه می توانیم گرافیک کامپیوتری سه بعدی را داشته باشیم که بسیار واقع گرایانه تر است… اصطلاح CGI یا Computer-Generated Imagery پردازه های کامپیوتری هستند که بدون هیچ ورودی یا دیتای واقعی، از صفر تا صد توسط کامپیوتر به وجود می آیند. گرافیک سه بعدی کاربردهای بسیار گسترده ای دارد؛ از ایجاد افکت های فوق واقعی در سینما و بازی های ویدیویی، تا ایجاد ماکت های مجازی برای پروژه های مهندسی و معماری. برای مثال نرم افزار اتوکد (AutoCAD) به همین شیوه پروژه ها را ایجاد می کند.

فتوبَشینگ یا عکس انگاره

پیویو آرت هنر دیجیتال

حتی اگر تا به حال اسم فتوبشینگ (photobashing) به گوشتان نخورده است، بارها آن را دیده اید! در فیلم های سینمایی، بازی های ویدیویی و موبایلی و … هنر فتوبشینگ تلاش دارد مناظری را خلق کند که تا حد امکان واقعی به نظر برسد. هنرمند برای ایجاد مناظر، می تواند از صفر تا صد را خودش طراحی کند، یا اینکه برخی آیتم ها را از دنیای واقعی و عکس ها اضافه کند. معمولا هدف از ساخت فتوبشینگ، خلق دنیایی است که قابل مشاهده نیست. بنابراین اکثر اوقات می توانید عناصری از جهان فانتزی یا سایبرپانک را در آنها پیدا کنید. تصاویر حاصل از طریق فتوبشینگ، معمولا تلفیقی از سبک واقعیت گرایانه و سورئال هستند.

اشتراک گذاری

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. Fatemeh گفت:

    خیلی خوب بود.
    لطفا بیشتر از این پستا بذارید